A Romantic Evening of LovesongsĀ 

Het eerste gedeelte van een LoveSongs Live evening begint met sfeervol gespeelde melodieuze instrumentale muziek zoals smooth jazz, bossa nova, and easy pop. Tijdens de muziek nemen de gasten plaats aan romantisch aangeklede tafels met kaarslicht, indien gewenst met wijn en hapjes. Een volledig diner behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Tijdens dit gedeelte van de avond kunnen lovesongs worden aangevraagd van de lijst van verzoeknummers. Ook het aanvragen om voor iemand met een persoonlijk gedichtje te (laten) toespreken is dan mogelijk.

Het tweede, interactieve, deel van de avond wordt gevuld met lovesongs uit allerlei genres en decennia, live gespeeld en gezongen door de DreamTeam Band. Deze kunnen worden afgewisseld met bijdragen uit het publiek, in de vorm van aangevraagde verzoeknummers of voorgelezen gedichten met subtiele achtergrondmuziek. opgedragen aan een speciaal iemand uit het publiek. Bij bijzondere gelegenheden zouden ook hele specifieke verzoeknummers kunnen worden gespeeld, die eventueel van tevoren met gasten gerepeteerd kunnen worden.

Het laatste gedeelte van een LoveSongs Live evening bestaat uit een een set swingende dans klassiekers, waarbij het thema van de avond niet wordt losgelaten, maar uitbundiger wordt vertolkt. Zo wordt het mogelijk die speciale gasten uit het publiek alsnog tot een dans te verleiden. Ook behoort het inzetten van bekende vocalisten als extra feestelijke finale attractie tot de mogelijkheden.